Reserveren

Dus je overweegt muizen van rattery Castor te nemen? Wat leuk! Ik fok voornamelijk om een lijn op te bouwen en te verbeteren, maar ik kan niet alle jongen zelf houden. Bovendien wil ik graag leuke gezonde huisdieren fokken – dus is het wel zo leuk als liefhebbers hiervan kunnen meegenieten!

Waarom muizen van mousery Pollux?

Als fokker doe ik mijn best om tamme gezonde muizen te fokken. Uiteraard kan ik niet garanderen dat de muizen zonder problemen stokoud worden, we hebben immers met levende wezens te maken en hoewel ik mijn best doe als fokker gaat niet alles gelijk perfect. Ik heb in ieder geval mijn best gedaan om een verstandige combinatie van ouderdieren te maken en moeder en jongen hebben de beste zorg mogelijk gehad!

Ik ben hier ook volledig open in, je kunt mijn manier van fokken vrij inzien op mijn website en ook de stambomen van ieder nest zijn altijd in te zien op de website. De knaagdierkamer is in principe niet voor bezoekers toegankelijk, maar ik vind het geen probleem om de ouders van de muizen te laten zien.

Je kunt ook altijd bij mij terecht voor hulp of advies over de muizen. Mocht het gebeuren dat je niet meer voor de door mij gefokte muizen kunt zorgen dan zijn ze ook altijd terug welkom!

Wat verwacht ik van jou?

In ruil daarvoor verwacht ik wel dat de muizen goede huisvesting en verzorging krijgen: geschikte ruime huisvesting waar ze niet uit kunnen ontsnappen, veilige graafbare bodembedekking, kwalitatief voer geschikt voor muizen, voldoende inrichting om zich te vermaken, en medische zorg wanneer nodig.

Daarnaast wil ik het graag weten als een door mij gefokte muis ziek is of is komen te overlijden. Dit omdat ik mijn lijnen goed in de gaten wil houden zodat ik deze kan verbeteren. Ik zal je dus ook af en toe een berichtje sturen om te vragen hoe het met de muizen gaat.

Ook als je niet meer voor de door mij gefokte muizen kunt zorgen: mijn voorkeur gaat er naar uit dat ze terug hier komen!

Hoe kun je reserveren

De muizen komen beschikbaar om te reserveren wanneer ze zo’n 4-6 weken oud zijn. Je kunt ze dan vinden bij “aanwezige nesten” en op mijn Facebook pagina met een foto en stamboomnummer, vermeld deze bij je reservering. Reserveren doe je door het reserveringsformulier in te vullen en naar mij te emailen. Het kan zijn dat er meerdere reserveringen binnen komen voor dezelfde muis, in dat geval maak ik de keuze naar wie de muis gaat en eventueel bied ik je een andere muis aan.

De muizen mogen opgehaald worden wanneer ze minimaal 6 weken oud zijn. Kort na reserveren spreken we een ophaaldatum af, als je de muis/muizen niet binnen korte termijn kunt ophalen vraag ik om een aanbetaling van het volledige bedrag te doen.

In principe kun je enkel reserveren wanneer ik muizen beschikbaar heb, ik hou geen wachtlijst bij. Uitgezonderd voor collega-fokkers en bekenden, zij mogen me altijd een berichtje sturen bij interesse. 🙂

Prijzen

Vrouwelijke muizen – €15 per muis

Mannelijke muizen – €10 per muis